Arga mailet

Har nyss skrivit ett argt mail.

Min Paula var till stan (Sundsvall) i lördags och gjorde sitt bästa för att shoppa upp sommarlönen ;-). Många fina kläder tror jag det blev, men bland annat en aprikos fin blus på Gina Tricot. När hon skulle betala den såg hon att det var en rätt stor fläck på ärmen, och hon undrade om hon fick dra av lite på priset (hon har sett mamma göra lika). Expeditien var dock av den snorkigare sorten och sa att hon kunde ta en annan blus av samma sort. Bara det att det FANNS inte en annan blus i samma storlek, så Paula undrade igen om hon inte kunde få dra av lite på priset. Nej minsann, det fick hon inte! Den där fläcken går säkert bort i tvätten sa snorkiga expediten. Då tisslade en annan expedit att hon nog skulle dra av tio procent men fröken snorkexpedit vägrade. Så Paula betalade sin blus och gick. Idag har hon gnuggat och tvättat och jo, fläcken (som såg ut som blod) försvann faktiskt helt. MEN. Såhär skulle garanterat snorkexpediten inte gjort om det varit jag eller nån annan "vuxen" som handlat.

Så jag tog och skrev ett rätt ilsket (men behärkskat) mail till Gina. Såhär får det inte gå till tycker jag. Unga tjejer är deras målgrupp, då ska de baske mig ta hand om dem också!

Annars är det som så att sommaren håller på att rensas bort för fulla muggar här. Eller håller på - jag är tämligen jättefärdig :-) alla sommarblommor borta, alla fönster putsade och sommargardinerna borta, solsängarna undangömda, regnkläderna framplockade. Det enda som är kvar är att låta vinterpälsen växa ut på benen, haha!

Och imorgon börja skolan igen. Suck och stön, åker sex och kommer hem sex. Det är lika bra att gå ut hårt från början... och öka på slutet ;-)


Uppfinnar-Frida!

Dagens innovativa pris måste få gå till Frida, som under morgonprommisen med Cera i skogen hittade
-häxhår
-en pinne
-ett grässtrå
och av det bidde det helt enkelt en mygg-gnuggare:



Att ingen tänkt på det, liksom. Man ska såklart gnugga bort myggen när den sitter och tänker suga.

:-)

En sparktur till skogen.

En termos med kaffe. Mackor med smör, stekt älgkött och ost. Kanske nån falukorvsskiva. En termos varm choklad. Några kanelbullar. Lite saft. Jag och lillebror påpälsade med täckbyxor, stickade vantar, mössa som knöts under hakan och satta på sparken. Av mamma. Sen iväg. Oftast stod jag på sparkmedarna med mamma bakom mig medan lillebror fick sitta på sitsen. Och mamma slet och sparkade och gick hela långa vägen till skogen och pappas skogsarbetarkoja för att överraska honom med lite fika. Många kilometer på snöiga vägar, tänk vad hon slet mamma... När vi kom fram till kojan därute i skogen skyndade vi oss in och mamma gjorde iordning lite fika till det var dags för pappa att ta en paus från traktorkörningen. Därinne i kojan luktade det oljor, trä, fukt. En lukt som är svår att förklara, bara den som känt den vet vad jag menar. Vad glad pappa blev när han kom in, stampade av sig snön och snöt sig när näsan började rinna inne i värmen. Han var inte bortskämd med sällskap i skogsarbetarkojan, så vi var nog ett välkommet avbrott i det tysta, enahanda, tunga jobbet. Kanske fick mamma en kram av pappa men knappast en puss - trots att mina föräldrar var väldigt kärvänliga mot varandra och nästan aldrig bråkade kan jag inte minnas att de pussades framför oss många gånger. Det var så det var då, kärvänligt men lite återhållsamt kanske. Oss barn tog pappa gärna upp och "skäggade" till vi blev röda på kinderna, det var verkligen med skräckblandad förtjustning man underkastade sig den behandlingen :-)

Just den här minnesbilden kom över mig igår när jag gick i skogen med Cera och vi gick förbi ett avverkningsställe. Lukten av nedsågade tallar kastade mig tillbaka till mitten av sjuttiotalet och våra sparkfärder till pappa och skogsarbetarkojan, tänk vad livet var enkelt då på alla vis. Jag har så många glada och varma minnen från det jag var liten, jag hoppas jag kan ge mina barn en barndom de kan se tillbaka på och minnas med värme. Saknaden efter pappa kommer oftast när jag inte alls är förberedd på det - som när jag är ute i skogen och går och känner "hans" lukter, eller när jag håller på med ved, eller när jag tänker på vad han skulle ha sagt och gjort i en speciellt situation. Men nästan aldrig när jag går till minneslunden eller när jag "ska" minnas och sakna honom, såna känslor kommer liksom inte på beställning. Minneslunden är bara det ställe där hans aska finns, skalet. Men allt det han var och gjorde, det finns på helt andra ställen.

När vi var till Nikes grav frågade Alice mig om jag inte tänkte gråta.
-Nej Alice, sa jag då, jag känner mig ledsen när jag ser hennes grav och det känns sorgligt på alla vis, men ledsen så att tårarna rinner blir jag helt andra gånger. När jag duschat dig på kvällen och borstar ditt hår och tänker på att Nikes mamma inte får göra så med sin flicka nån mer gång. Eller när jag bäddar om dig på kvällen och tänker på att mista dig. Eller när du berättar spännande saker du lärt dig och jag tänker på det Nike aldrig fick lära sig, att hon fick för lite tid. Då blir jag ledsen och gråter.

För så är det med sorg och saknad. Det finns liksom ingen färdig mall på när och hur man ska sörja. Nu sörjer jag inte längre min pappa skogsarbetaren, men jag saknar honom. Och är tacksam för att han fick leva i över sjuttio år och ha ett fint liv, förutom de sista åren då alzheimers tog över hans hjärna. Jag är tacksam för att han blev just min pappa. Som körde traktor och älskade skogen, som jagade och fiskade så vi alla fick mat, som hade ett hjärta av guld men ett jädra humör. Som skapade fina barndomsminnen åt oss.


Sommarens sista suck..?

Sista söndan innan skolstart tar vi och börjar operation nedtrappning av sommaren och säger lite försiktigt Hej höst.

Trots att vädret är rätt okej med sol och rätt många varma grader känns det i luften att det är dags.

Den första vi säger hej då och välkommen åter om nio-tio månader till är poolen. Ett av de mest prisvärda köp vi gjort, den har varit värd varje krona den kostade:


Här forsar timmar med glada badminnen ut och gör en liten sjö på ängen:


Frida passar på att duscha håret..:


Lite avslutande klädsim innan allt vatten rinner ut:


"Jag ÄR faktiskt en baddrottning!!!"


Lite studs på mattan med Cera, som såklart ska vara med överallt:


Frida och Cera leker jaga:


Oline kollade om morötterna växt till sig:


Lagom storlek för Lillan att smaska på i alla fall:


Även körsbärstomaterna kommer så fint:


Och en hel hink med pärer biddet det också, men rödbetorna var för ynkliga än:


Visst andas väl de här bilderna lite mer höst än sommar? Jaja, det finns inget man kan göra åt det, bara att hänga med... Men visst kommer jag att sakna den varma, sköna, långa, underbara sommaren 2011. Väldigt mycket.

Nytaggad

Känner mig duktig som tidigt i morse gav mig iväg på långrunda med Cera. Jag fattar inte varför jag inte går den oftare, det är ju sååå härligt varje gång. Latmasken, probably?

Rickard har sovit hemma inatt (Bea hos momma, såklart ;-) och det är alltid lika roligt att ha alla barnen under samma tak. Tänkte visa hans fina tatuering här - jag är inget jättefan av just tatueringar men Rickard har drömt om en tatuerad oxe (hans stjärntecken) om inte sen han var liten så i alla fall i väldigt många år. Nu har han den på plats, riktigt fin faktiskt:


Nu har lugnet lägrat sig en aning över huset; Filip och småtjejerna följde med momma och Bea hem på lunch, de stora barnen spelar tv-spel och passar på att umgås lite. Och mor i huset tänker lägga sig och läsa färdigt Blonde av J C Oates, en väldigt bra bok. Läs den!
                                                        

Surisar!

Mums filibaba, årets första surströmming är uppäten och det var en njutning :-) Och när det vankades nyplockad färskpotatis från svärisarna blev det såklart ännu godare. Tror jag åt fem, det är nog rekord för mig. Så nu kommer det lite goa (eh...) rapar, det är tur att Filip också äter så han slipper lida inatt... Vi var många runt bordet, Rickard och Bea kom hem (nytatuterade och fina), svärisarna var här och så alla barnen såklart. Det är tur vi har ett jättemegautebord nu så att alla får redigt med plats. Eftersom inte alla åt surströmming fick de andra köttbullar. Men de ska nog lära sig med tiden ;-)

Småtjejerna ville så gärna sova i tv-rummet i kväll, vi har haft gäster i sommar som gjort det och då vill de såklart prova på det de också. Så där har de legat och kikat på film ikväll och myst, det gäller att ta tillvara på de sista sommarlovskvällarna ordentligt...

Lite kvällsgympa:


Jag måste få dela med mig av ett kort på Frida som Becka knäppte, den här dräkten köpte hon i Gävle och är så stolt över den; "snälla ni, kalla mig inte för Frida mer, säg Spindelmannen nu"


Nej, nu ska jag gå och lägga mig och fundera på hur jag ska hitta motivationen till att skrämma iväg kolhydratmonstret som belägrat min kropp. LCHF, here I come. På måndag, typ...

Gävletripp

Ja, då kan man snart summera den här sommaren då, för nu drar det verkligen ihop sig på allvar. Kom hem igår efter några mysiga dagar hos svägerskan Mona och hennes kids i Gävle - det blev den sista lilla semestertrippen för vår del. Till veckan drar skolorna igång, och Filip börjar jobba igen. Solen skiner lite blekare, skuggorna är längre, luften lite svalare. Fönstren är fulla med flugskit, poolvattnet är både kallt och grumligt, några gula löv har redan singlat ner. Ja, sommaren sjunger på sista versen. Men den har varit fin. Lång och fin. Mycket bad, mycket grillat, mycket vila, mycket njutbart. Det känns som att jag laddat upp mig ordentligt inför kommande höst och vinter. Två femveckorskurser, ett stycke C-uppsats, en termins praktik innan det är sommar igen...

Idag blir det tvätt - jisses vad tvätt det blir bara man är borta några dagar! Men roligt hade vi som sagt, barnen har lite småabstinens efter kussarna nu. Frida kom ner i morse och grät så tårarna flödade, så mycket saknade hon dem, lillfisen.

Det syntes på Monas balkong att hon varit borta hela sommaren ;-)


Syskonen Filipsson fixar middan, ända mot ända:


Frida poserar vid en av Gävlebockarna inne i stan:


Frida ser unte ut att njuta av mammagos... vi picnicade i Bolognerparken:


Oline med mcDonalds-leksaksögon:


Och Filip i själva masken:


Cera var med oss överallt, coolare hund får man leta efter. Inte ett pip eller gnäll, glad och nyfiken trots allt det nya som mötte henne. Här sitter hon och väntar på bussen:


För tre barn från landet är en bussresa ett äventyr, till råga på allt som att de fick sitta längst bak också:


Lite trångt för Cera, men hon knölade ner sig mellan våra ben och tyckte det var helt okej:


Innan vi for hem igår var vi till Nikes grav och gav henne en bukett blommor. Det kändes konstigt att vara där vid kyrkan igen, jag har så starka minnen sen hennes begravning. Flickorna blev tagna av att se korset och alla fina små saker som familj och vänner till Nike lämnat där, de har hört så mycket om det som hände men det är såklart ändå svårt att förstå. När vi åkte hem sjöng Frida en egen sång till Nike, jag minns inte nu hur den gick men det var väldigt fin och hon sjöng så hon blev tårögd. Oline tyckte hon skulle spela in det och söka till melodifestivalen. Sötaste barnen.

Nej, nu väntar en hel massa plikter. Suck. Sånt är visst livet.

Kräftmums!

I fredags var det dags för årets första kräftor! Mums, vad gott det var och vilken härlig sensommarkväll vi hade. Kunde inte ha varit bättre, faktiskt! Mona och Henke och hennes tre barn var här, alla sov över så det var fullt i lilla huset (inte på prärien men väl i Ringdalen, haha!).

Dagen innan hade Filip hunnit bygga nya bänkar och bord, jisses vad många vi får plats nu när det är matdags:


Alice fixar dukningen:


Victor väntar på delikatesserna från Kina:


Miranda och Oline med de fantastiskt roliga piporna. Eller inte..:


Alla (utom jag då) samlade runt bordet:


Johan bjuder Frida på hennes första kräfta. Som inte blev hennes sista, kan jag ju säga..:


Kanske var hatten en aningens, aningens för lite. Bara aningens ;-) :


Såklart Cera skulle ha hatt:


Och Tiger ville såklart ha räkor:


Fina Cera på sin favvoplats - där ser hon oss bra:


Till slut somnade hon gott:


Barnen gick och lade sig och tittade på film, huller om buller:


Vi vuxna tog fram Rappakalja, här slår Mona och Henke sina kloka ihop för att komma fram till hur man gör:


Paula och Johan var inte helt överens tror jag ;-) :


Som grädde på moset erbjöds vi en strålande fullmåne:



Det här med barn och självkänsla.

Ofta när man pratar barn och barnafostran är det många som tycker att gränssättning och ramar är det som är allra viktigast, grunden. Visst, det är omöjligt att ha barn och ungdomar kring sig utan att ha gränser och ramar – det är omöjligt för alla människor att leva i ett samhälle utan gränser och ramar. Jag tycker att det viktigaste av allt när man fostrar barn (egna och/eller andras) ofta glöms bort, nämligen självkänslan. Att ge sitt barn en stark självkänsla, en stark tro på sig själv och sina förmågor är för mig det allra, allra viktigaste som förälder och medvuxen.

Jamen, vad ÄR självkänsla då? Och varför är DET så viktigt? Viktigast, till och med..? Självkänsla är enligt wikipedia: egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmåend. Alltså att känna en stark tro på sig själv, att man duger precis som man är och att man förtjänar att må bra! Inte att förväxla med självförtroende, som ju också är viktigt att ha men som mer handlar om att man är nöjd med man gör, ens prestationer. För mig kommer ett gott självförtroende på köpet om man har en god självkänsla.

Om man har en stark självkänsla är man trygg i sig själv, litar till sin förmåga och är inte rädd att prova nya saker, att ständigt utmana sig själv. Som vuxen kan man själv jobba med sin självkänsla genom att prova nya saker, tänja gränser och på så sätt växa som människa. Barn måste många gånger har hjälp att komma framåt och tyvärr har ord som ”curlingförälder” och ”hönsmamma” många gånger en liten ömsint klang. Tyvärr skriver jag, för det är absolut ingen hjälp i världen för ett barn att ha en eller två föräldrar som omhuldar och ”räddar” barnet från allt från att sova själv till att knyta skorna…Barn vill framåt och utvecklas men bromsas många gånger.
 

Det finns två kvinnor jag vill nämna  som skrivit mycket om vilka förmågor våra barn besitter och hur vi som föräldrar och vuxna kan hjälpa våra barn framåt och det ena är Maria Montessori som föddes 1870 och blev Italiens första kvinnliga läkare. Hon lärde sig av och om barn genom att betrakta dem och ”all onödig hjälp är ett hinder i barnets utveckling” är ett begrepp som Montessori myntade. En annan kvinna som också lärt sig det hon kan om barn genom att leva bredvid och med dem är Anna Wahlgren. Hennes filosofi, liksom Montessoris, bygger på att barn har oerhörda förmågor och vi som vuxna, föräldrar, är deras vägledare – deras lärare. “Det svåra är inte fel. Det svåra bjuder till kamp. I motstånd ska du brottas med livet. När du växer, har du segrat” skriver Anna i slutraderna i sin Barnaboken. För mig är det vad självkänsla är; att stärkas i att våga välja rätt väg, som många gånger är den svåra vägen. Att inte vara rädd för  att möta motstånd, att tro på sin egen inneboende kraft. Och att veta att  ibland går det åt helsicke, men det är också nåt som hör själva livet till.


Det börjar redan med spädbarn, vill jag påstå. Om jag som förälder envisas med att tycka att min famn är det enda trygga, att tröst är det som behövs när barnet inte kan sova – ja, då har jag redan där visat att barnet inte kan själv och att jag som förälder inte tror på barnets förmåga att ens kunna sova själv. Sen kanske vi fortsätter med att tro att barnet inte kan lära sig krypa, för barnet skriker när det läggs på golvet. Det kånkas och bärs och hämmas. Faktiskt. När barnet ska börja gå kanske det köps hjälm, det vaktas och oroas halvt ihjäl för att barnet ska ramla. Något som ju är helt naturligt, det finns inte ett levande väsen som lär sig gå utan att trilla i början. De här föräldrarna ses ofta som lite mer engagerade, mer kärleksfulla än de föräldrar som puffar framåt och inte ger onödig hjälp. Frågan är om man vill ha ett barn för sin egen skull, som ska fylla ens egna behov  av att känna sig behövd eller om man vill förbereda sitt barn för att bli en trygg, stark vuxen..?


Som förälder vet man förhoppningsvis vad som är farligt och inte. Vi vet till exempel att det inte är farligt att prata i telefon, betala i kassan på Konsum, fråga efter vägen om man är vilse, dammsuga eller hänga tvätt, skära upp maten på tallriken eller sy i en knapp. Ändå envisas många föräldrar med att göra just de här sakerna åt sina barn, för att barnet tycker det är läskigt eller för att man kanske inte vill, helt enkelt. Jaha, och vid vilken ålder eller vid vilket tillfälle är det okej att INTE tycka det är läskigt eller när är det verkligen dags att göra det här då? När vi som föräldrar ledsnar, är det juste att vänta så länge? Nej, jag tycker inte det. Det ÄR läskigt första gången man ska handla själv och betala sina varor. Är man därtill ett ängsligt barn så kan det bli oändligt jobbigt. Hur göra? Ja, man kan träna hemma, gå igenom hur man gör när man handlar, vad man säger när man betalar, att man tackar och tar emot växel. Sen kan man följa med, stå lite bakom som stöd men man ser till att barnet faktiskt genomför det här, man får helt enkelt tvinga för barnets egen skull.

Att betala i kassan är bara ett av tusentals tillällen då vi föräldrar måste visao ch lära våra barn hur det går till i den här världen och för varje sak vi lär våra barn, för allt de själva lär sig att behärska så växer de som människor. Att som barn känna sig behövd, på allvar, är också oerhört viktigt. Ingen vill känna sig överflödig eller obehövd, alla vill höra till och känna sig behövd på allvar. Slipper man vara med och laga maten för att man "inte orkar" eller "inte har lust", ja då är man heller inte på allvar behövd. Då klarar sig alla andra bättre utan mig. Det finns inte ett barn eller en vuxen som tycker det är en angenäm känsla, även om man är en lat och bekväm person.


Ett barn med god självkänsla behöver inte heller hävda sig gentemot andra utan är trygga i sig själva. Jag tror inte det finns ett barn med en stark tro på sig själv som mobbar andra barn. Mina egna ungar kan bli tokiga på mig när jag säger att det faktiskt många gånger är mobbaren det är synd om. Men jag är övertygad  om det faktiskt är så – om det fick lov att läggas resurser på dem barn som är mobbare i stället för att ”bara” flytta dem från skolan och ge dem diverse straff,  skulle livet för de ungarna också kunna förbättras. De skulle få lära sig samarbeta, lyssna, prata och utvecklas för att stärka sin självkänsla.


Just språket och att prata med våra barn är också oerhört viktigt. Att ta sig tid att prata med sina barn från det att de är små. Att inte vifta bort, att inte skratta åt dem när de pratar och fantiserar, att inte vara ironisk mot mindre barn – ironi förstår man inte förrän i tonåren, en del greppar det aldrig riktigt. I morse berättade min yngsta att hon var en superhjälte som bodde i ett silvermoln, där godis var nyttigt och där alla hade magiska vingar och kunde skjuta ut värmestrålar om det var kallt. Hade jag skrattat åt henne här, hade hon helt säkert slutat berätta. Jag lyssnade utan att avbryta med bara ett OJDÅ eller AHAAA ibland, hon vet att hon var lyssnad på och att jag tog henne på allvar och det blev en fantastisk resa i hennes fantasi. Tids nog lär sig barn att det inte finns silvermoln, men så länge de kan få åka dit och delar med sig av sina resor tycker jag det är en förälders privilegium och plikt att följa med!


Och när livet är tufft, när motgången inte kan övervinnas, ja då kan vi finnas där. Kanske inte för att lösa vad-det-nu-är utan bara finnas där. För så är ju livet, och det förstår barn. Om vi bara låter bli att ”rädda” dem hela tiden från det som är svårt. Problemet är kanske att vi idag har alldeles för lite tid med våra barn. Om vi inte hinner träffa våra barn på dagarna kan vi inte heller få tid till att stärka deras självkänsla, lära dem hur livet går till. Det ansvaret läggs på andra vuxna. Som kanske inte heller har tid... Vilket ekorrhjul vi själva skapat, va? Ett ekorrhjul som stjäl viktig tid från våra barn, bara för att vi ska kunna leva på ett visst sätt och köpa vissa prylar. Som alltid, alltid är det barnen som får betala. Det är inte klokt, faktiskt!



Nej, kanske är det dags att vi funderar ett varv till för ungarnas skull. De har ju inte bett om att få komma till. Nog borde vi kunna ge dem mer tid så att vi kan lära dem hur det funkar att leva och att de kan lära oss hur det är att bo i silvermoln...

 


Gastsjöhelg!

Men nu så har i alla fall sommaren tagit semester den också, till slut. Redan efter ett par dagars regnande och mulet väder längtar jag tillbaka efter tokvärmen. Hemska tanke om det dröjer till nästa år! Fast jag har hört rykten om att ryssarna tänker dela med sig av värmen mot helgen - hoppas hoppas :-)

I lördags for jag upp till Gastsjön, det var meningen att årets kurarträff skulle gå av stapeln då. Men eftersom vi blev för få kurare så ställdes själva bebiskurandet in och vi blev en liten men härlig skara kvinns som träffades ändå. Och en liten (hm, liten och liten...) bebis fick vi med oss i enmånaders goknulen Hilding som med mamma Jenny fick komma och standardmodellas. Men liten, nej det är han inte - Anna W räknade raskt om honom till en nästan tre månaders, dryga sex kilo redan och en mycket stadig kille med värsta Elvispolisongerna. Vad månde bliva!?! Förutom ovan nämnda var mina vänner Sussi och två av hennes sju barn med och Kristiina, som liksom jag kom utan barn för en äkta kacketräff ;-). Annas fina vän Bibban och ett av hennes barnbarn var också där så vi blev en härlig samling till slut ändå. Smaskigt grillat, mycket prat och skratt till sena natten sen hemfärd i går eftermiddag. Hoppas vi kan ses igen nästa sommar - SENAST!

Här snackar Anna och Hilding lite, få har hennes förmåga att verkligen nå fram till små bebbar. Kolla in hans goa smil:


Ute var det regnigt och grått:


Mamma Jenny med lille (!) Hilding i Annas kök:


Bibban och Smilla värmer varandra, bakom dem står Sussis Wille:


Sussis fina Maja med hennes kära hamster Dora:


Sussi och Kristiina fastnade visst inte på bild... inte jag heller... nåt sorts syndrom kanske ;-) Men himlans trevlig hade vi, tack rar ni alla för en härlig helg och som sagt, senast nästa sommar ses vi igen, så det så!!! Såklart ett speciellt tack och en varm kram till Anna som alltid öppnar sitt hem för oss, underbara mänska!

Nu ska jag kolla sista delen av Lotta på Liseberg. Eric Saade är med och småtjejerna är kvällen till ära uppe ända till programmet slutar för att njuta av den stora idolen. Jag har lovat att kika med dem. Vad gör man inte för sina ungar?

Här kommer några fler fina kort som jag fått av bästaste Bibban:

Kristiina, Jenny och Hilding njuter av den lilla sol som bjöds:


Jag och lilleman gosar:


Kramkalas i hallen innan hemfärd - så kom då också Sussi med på bild ;-)


Sådärja - nu är alla med! Vi hade visst inget syndrom, haha!


Frukostdags

Oline fixar pannkaksfrulle


Sommar, sommar och sol!

Dåligt med bloggande. Skyller på att vi haft så galet fint väder att på dagarna har jag inte hunnit med mellan badande, ätande och vilande och på kvällarna är jag så trött så trött. Igår kom herr åska på besök en kort stund, men efter en regnskur som var lika intensiv som kort kom solen och värmen fram igen. Kan inte minnas när vi senast hade en sån fin sommar - när badkrukan JAG badar flera gånger per dag, ja då är det verkligen varmt både på land och i vatten :-). Mår bättre i kliet, men är inte helt bra. Tavegylen gör att jag sover som en liten (!) gris på nätterna i alla fall, och det är guld värt. Kallt badvatten är skönt, har jag upptäckt :-)

Mycket grillat har det blivit också, som vanligt. Och några besök har vi hunnit med; Rickard och Bea var hem en sväng och sov över och Filips faster Ulla och hennes barnbarn Josefin har varit hos svärisarna och Johan har varit hos Paula i några dagar eftersom hans sommarjobb är över.

Här är Josefin och Alice när de var hos oss och grillade en kväll:



Efter maten bjöds vi vuxna på lite showande från barnen, Frida underhöll med gitarr:


Jag och Miranda underhöll med oss själva:


Ulla och Cera gosade i soffan:


Kuliga kussar:


Ja, så här kan det se ut hos oss en helt vanlig sommarkväll :-)

Idag då? Tja, lite mer moln nu på morgonen har vi jämfört med senaste veckan. En slurk kaffe till, läsa lite mer nyheter. Läste rubrikerna på Aftonbladet att norgemördaren (som jag vägrar nämna vid namn) känner sig ensam i sin cell, att han har det jobbigt. Ja, det får jag ju VERKLIGEN hoppas. Att han ens har mage att säga nåt sånt, han måste vara djupt störd på alla plan som går. Må han lida och plågas. Jag kan inte låta bli att tänka på vad som gör att en människa blir sån. När händer nåt och vad händer..?

RSS 2.0