Ritch, ratch.

... sommaren bara fortsätter och fortsätter, och det gör klådan med!

Skulle kunna skriva en liten dikt om det där tror jag, men ska bespara er det ;-) Var till farbror doktorn igen i går då, en till rynkad panna och lite tuggande på en penna och så en remiss skriven till neurologen. Plus ett recept på tavegyl. Alltid något... Tavegyl är en klådstillande tablett, tog en igår när jag kom hem och voilà - det slutade faktiskt att klia på stört! Nackdelen var att jag somnade som om jag fått dubbel dos narkos. Jag är väl extra "känslig", tar knappt en alvedon så kroppen fick väl en smärre chock ;-). Tyvärr höll inte klådstillningseffekten i sig längre än ett par timmar, men det var ljuvligt att inte känna ett enda kli under den tiden åtminstone.

Idag är jag så trött, så trött, jag tror det är tavegylen som spökar trots att jag inte tagit nån sen tre i natt. Varje steg är som att bestiga K2, allt känns jobbigt. Trist. Tog mig i alla fall iväg och badade med töserna och Cera borta på dammen förut, till och med JAG badade! Första doppet för i år :-) och det var ljuvligt. Cera fick simma med mig lite, hon blir lite skraj när hon tappar fotfästet så hon slår med frambenen så det stänker, men jag höll en hand under hennes mage så blev hon lugnare. Är det lika fint i morrn och jag är piggare (jo, jag SKA vara det) så ska jag ta med henne på en simtur då med.

Just nu är jag solo här hemma, inte så vanligt. Filip och de små har åkt till svärisarna, för lill-Filip skulle visst ha nån sorts fest där :-) och de två stora tjejerna är ute på fredagsgalej. Jag slänger mig i soffan och zappar lite tv. Helt okej!

De senaste dagarna...

Sommaren fortsätter och ingen är gladare än jag! Tänk vilken fin sommar vi haft hittills, vad skönt jag haft det. Jag är tacksam. Men. I två veckor har jag kliat mig, överallt utom i ansiktet. I förra veckan var jag iväg till farbror doktorn och fick i alla fall det lugnande beskedet att det inte var någon form av kusar (skräcken är väl skabb, bara ordet ger ju klåda...). Men nåt annat fick jag väl inte veta, förutom att jag fått en remiss på att göra ett arbets-EKG, vad nu DET har med min klåda att göra. De här sista dagarna, eller framför allt nätterna, har varit olidliga och jag sover så oroligt att mitt lakan blivit utnött - det är sant! Längre än till tre har jag i vilket fall inte sovit den senaste veckan, tack och lov att vi har tv4-fakta numer, så att jag kan ligga och lära mig om både mordutredningar och akutsjukdomar. I morse ringde jag vc igen, förklarade att jag blir galen om jag inte får komma och få nån sorts hjälp och hon hörde nog hur desperat jag lät för jag fick en tid i morgon bitti. En annan läkare. Såklart har jag google varit min vän och jag har letat själv vad det kan tänkas vara: allt ifrån nedsatt sköldkörtelfunktion, ms, leversjukdomar, njursjukdomar, fibro. Tydligen är klåda och smärta i princip samma sak, det är ofta nervändarna som är skadade på någe vis när man har en klåda "utan orsak". Ska försöka tjata mig till att få ta ett ryggmärgsprov IGEN, ni som känner mig vet att jag höll på för ett par år sen under lång tid men konstigt nog fick jag aldrig göra något.

Jaja, förutom att ha kliat mig dygnet runt i två veckor har jag såklart gjort lite annat också ;-) klådan stillar sig lite när jag har händerna fulla men jag är ju ack så trött, på gränsen till medvetslös ibland känns det som.

I förrigår bjöd Oline och kusin Miranda på bullbak, här håller de på att pensla sina äppelbullar innan de ska in i ugnen:


Receptet hämtade de ur den här fina boken som Oline fick när hon fyllde sju, massor med goa recept på allt från kakor till matbröd, och med tydliga instruktioner så att barnen själva kan läsa och göra allt:


Nybakad äppelbulle med hallonsaft:


Populärt mellis blev det i alla fall:


I går eftermiddag for vi på Hällan och grillade korv och fiskade. Barnen hittade grodor i mängder, de byggde små hus och små sängar och små båtar och små pooler åt dem:


Här är Miranda med sin lilla grodbebis:


Frida hittade en sten som blev ett slott och hon blev en prinsessa:


Farfar i fiskartagen, tyvärr bidde det inget napp den här gången:


Jag skrev att vi grillade korv. Jag glömde visst att vi grillade på kött och kyckling också, farmor hade med sig halva kylskåpet tror jag, men gott så in i baljan var det, till och med nybakat bröd över elden blev det:


Mat är aldrig så gott som ute i skogen:


Ja, det är lite av vad vi gjort de senaste dagarna, förutom att jag kliat mig ;-). Tre i familjen har som sagt börjat jobba också, de tycker nog att det är lite tungt alla tre. Men snart är det helg igen och de är lediga, hoppas solen stannar kvar till dess!

Naggenträff

I helgen har alla mina syskon och jag och våra stora familjer haft årets syskonträff. Det är enda gången på hela året vi kan ses alla samtidigt, och för mig är den helgen helig. Varje år är någon ny med - endera i form av bebis eller så i form av ny kille/tjej. I år hade vi tre nya killar med oss: lille Linus som precis fyllt ett, min brorsdotters andra lille son. Söt som socker såklart, och han tog tillställningen med fattning. Sen var det två lite äldre killar: min Paulas Johan och min systerdotter Julias pojkvän Lukas. Lite skrämmande att komma in i en så stor familj, men jag tror de klarade pärsen rätt bra ;-)

Självklart skuggades helgen av det hemska som hände i Norge, man ska väl vara en sten för att lämnas oberörd av nåt sånt. Idag klockan tolv ska jag och barnen hålla en tyst minut för alla som mördades av den där ensamme galningen Breivik. Jag hoppas innerligen att han inte får ha häktingsförhandlingarna med öppna dörrar, han vill inget hellre än "glänsa" med det fruktansvärda han gjort. Helst i uniform var det senaste jag hörde. Man blir ju illamående.

Men, trots allt, vi hade en jättefin dag och kväll och natt (för en del då...) ändå.

När alla (trettio!) hade kommit körde vi igång med några lekar, som vanligt var det min Filip som stod för dem. Varje år nya lekar, och i år inte alls lika många mygg och knott som vi var väldigt glada över att slippa!

Här förbereder vi oss och får instruktioner av Filip, tre lag blev vi:


Här är det Emilia, Frida, Håkan och Rickard som ska välja ut några "viktiga" verktyg inför ett hemligt uppdrag som skulle utföras gruppvis:


Och här står Johan, Linn, Anna och Julia inför samma uppgift:


Jag med två av mina bröder; Lars-Åke och Per-Arne:


Uppgiften var att skala en potatis med de verktyg laget valt och få den längsta skalbiet. Här är det Rickard som visar upp lag tre´s skal. Vilket lag som vann? Mitt såklart :-) eftersom jag valde en häftpistol så vi kunde häfta ihop skalen!


Minstingen Linus:


Per har precis snurrat huvudet mot pinnen..:


Vi lekte fler lekar också och hade galet roligt, jag tror momma hade roligast för hon hade hedersplatsen på en skön stol där hon kunde "njuta" av sina avkommors färdigheter ;-) Hela helgen hade hon en tröja på sig som det stod "I love my family" på. Gullemamma! Såklart saknar vi alltid pappa när vi är i Naggen, men vi hedrar hans minne genom att prata om honom och allt tokigt och roligt han hade för sig. Som att ha fiskar i källaren när det var översvämningar på våren. Eller som när han höll på att elda upp uthuset av misstag. Kärleksfulla minnen som är lätta att skratta åt.

Efter allt lekande blev vi såklart hungriga, här är Filip i gång med att fixa revbensspjäll:


Som tur var hade Malla och Håkan köpt ett megapartytält, för lagom till maten kom störtregnet på ovälkommet besök. SOM det regnade!!! Men vi satt soms agt skyddade i partytältet och njöt av all god mat :-)

Lyckat nog var det återvändarträff i Naggen samma dag som vi var där, så vi gick fram både på dagen (med alla barn) och på kvällen när det var dans. Träffade några gamla vänner som jag inte sett på... tja, 15-20 år! Väldigt roligt, men samtidigt sorgligt att tiden går så rasande fort.

Så i går kom vi hem, lite trötta och möra - precis som det ska vara. Jag, momma, Malla och Paula for på tutbingo men den här gången blev det ingen vinst. Jag har ju blitt lite bortskämd med att vinna så det var ju trist. Bättre lycka nästa gång :-)

Och i dag har jag lite höstkänsla: Filip jobbar första dan efter semestern och både Paula och Becka börjar sina sommarjobb. Så det är "bara" jag och småtjejerna hemma nu på dagarna, känns allt lite ovant. Hoppas mina tre arbetare får en bra förstadag!

Nu ska vi åka in till Ånge och äta glass. För det är faktiskt sommar än, även om jobb och väder kommer lite i vägen...

Barnamord.

Över 80 barn och ungdomar mördade på en ö. En bomb sprängde minst 7 till döds mitt i Oslo. En och samma galning ligger bakom.

De allra flesta trodde nog det var en galen islamist (för så gör ju de, eller hur..?).

Det var en snygg, 32-årig norrman.

Han är visst "nationalist".

Så nu är alla nationalister terrorister. Jag menar, alla islamer är ju terrorister så då borde det enligt den logikens (!) lag vara så att alla nationalister är terrorister.

Eller måste man vara mörkhårig, brunögd och muslim för att vara terrorist?

Terror kan komma från vem som helst, när som helst.

Igår var det åttio barn som fick betala med sina liv för en galen terrorists vansinnesdåd.

Det är fullkomligt obegripligt.

Dagens snyggaste outfit

I Ringdalen kan allt hända. Därför är det alltid bra att ha en hönsmatsskopa på huvudet ifall peruken skulle lätta på väg till hönshuset :-) därtill passar Alice fina solgriller. Fullbordad outfit för en dag på landet! Tyvärr är varken peruk, skopa eller griller till salu så ni får helt enkelt njuta av dem på bild här hos mig :-)




Liten tripp

Det blir lite dåligt med bloggande när man som jag reser bort utan dator, men nu är jag i hemmets lugna (hrm...) vrå igen efter några dagar i Junsele med svärisarna och svägerskan och alla ungar. Två stugor ockuperade vi, jättemysiga - kan varmt rekommenderas. Vi hann med allt som skulle hinnas med: djurparksbesök, poolbadande, minigolf, bowling, grillning, shopping. En redig semester med andra ord, inte ett uns vila :-)

Här bodde vi:


Och nedanför oss bodde svärisarna och svägerskan och hennes kids, lagom springa-emellan-avstånd för barnen:


Alice och Miranda vid/i poolen:


Mona agerade flythjälp åt de två minsta, liiite kallt var det nog...


Oline vid ett av de få tillfällen hon hade huvudet ovanför vattenytan:


"Såhär gör en fotomodell":


Det fanns väldigt speciella solsängar där:


Värmen tog hårt på barnen, som synes. Eller var det kanske hungern..?


Som tur var hade kocken laddat upp rejält med käk (som vanligt ;-)


Som alla förstår frammanade det här namnet många låga skämt och planer - jag och Mona hade tänkt posera lite vackert vid skylten efter att ha täckt över "byn" men åldern tog ut sin rätt, haha, och det fick stanna på planeringsstadiet som tur var!


Framme vid Kåtabyn, en by fylld av kåtor helt enkelt och inget annat:


Såna här, man kunde övernatta i en sån om man nu hade lust med det:


Lite blåbärsplockning hanns med också:


Inne på djurparken och ett fint släktfoto:


Griseknoen:


Superhäftiga och jättetama jakar, otroligt imponerande i sin storlek och all päls:


En sur kamel som inte hade lika häftig pälsväxt precis...


Junsele djurparks paraddjur: vita tigrar. Här är vuxenmodellen:


och här är barnmodellen:


Det här var roligast på hela djurparken enligt Frida:


Kurt och Rönne, mina fina svärisar:


Jag, Alice, Oline och Frida fick åka pariserhjulet. Många varv. Väldigt många varv. Men det var fin utsikt...


Det var högt:


Oline lite less på sjuttifjärde varvet...


Kaffekopparna var kanske inte världsroliga de heller ;-)


Men TÄNK, jag vann den här bamsingen på ett lotteri! Jag som aldrig vinner nåt! Nu är det ändring på det :-)


Efter den vinsten gick vi nöjda hem till stugorna, och kände oss lite glada över att inte behöva tränga in oss i en sån här (trätält heter de visst, och man kan förstår varför):


Alice delar ut lite av chokladvinsten till syskon och kussar:


Jag och Mona i stilstudie - varning för starka bilder..:






Nej, nu får vi skärpa oss:


Klart han ser fundersam ut med det sällskapet ;-)


Barnen hade också väldigt kul:


Och titta vilken fin fullmåne vi fick sista natten.


Ja, sen bidde det inga mer bilder för minnet blev fullt. Så jag har besparat er rätt många knasiga kort, kan jag lova. Lite shopping blev det alltså på hemvägen i Birsta, sen for hela konkarongen hem till Bea och Rickard och fikade. De har fått det SÅ fint i lägenheten, jisses vad de har hunnit greja mycket på så kort tid. Men när vi for hem därifrån så grät både Oline och Frida i bilen och tyckte det var onödigt att de skulle bo så långt borta från oss. De saknar storebrorsan och Bea mycket, det värmer ett mammahjärta... Sen ses vi ju till helgen, för då är det de som kommer till oss!

Som sagt, det är härligt med en liten semstertripp och det bästa är nästan att få komma hem och sova i sin egen säng. Nu låter jag som hundra år, men jag tror faktiskt ungarna också tycker det. Nu laddar vi för att solen ska komma tillbaka igen, och ser fram emot sommarens sista halva. Hemma :-)


En till.

Ja, så har vi haft ännu en underbar sommardag. Och nej, jag ljuger inte trots att det nästan blir lite för idylliskt och underbart, liksom. Jag som tidigare hävdat att jag är en höstmänniska måste kapitulera och erkänna att sommaren helt klart är den allra bästa tiden på året. Det går inte att påstå nåt annat :-)

Jag låter helt enkelt bilderna tala. Med lite text, då ;-)


Här är våran "bonus-Alice" och Kotte - igår blev han så mycket matad att han fick magont och somnade på stentrapppan. Han/hon är så tam att snart hittar han/hon nog in i köket ;-)




Barnen gör sitt bästa att hjälpa Filip på traven vid Ringdalsdammen, han ser lite frusen ut trots att det är härliga 23 grader i vattnet:



Två glada kussar:



Sommar-Oline:


När vi kom hem från badet kom en liten regnskur, sen bar det iväg ut i båten för far i huset och tre tjejer, man ser dem på vattnet mellan träden:



Här är fiskargänget, tyvärr utan fisk idag:



Alice och Alice drar in båten:



Frida ville gärna att vi skulle ha ännu ett husdjur. En mask. Jag sa ifrån...


På väg från båten:


Mollis på båthustaket. Upp gick bra att klättra, men ner ville hon ha hjälp...



Huset sett från vattnet


Svart/vitt kan också vara fint




En till svart/vit


Ja, det var några ögonblick från vår dag.

Nu sover de små och jag ska se Stolthet och fördom med en frozen margarita och en hemgjord glass som min darling fixat åt mig. Man kan absolut helt säkert ha det sämre på alla vis.


Konservering

Tänk, jag får vakna till ännu en solig dag - de här vackra dagarna radar upp sig som pärlor på ett halsband. Det var ju det här jag nästan längtade mig sjuk till i vintras när det var som tuffast tempo i skolan. Och nu är jag här och har liiite svårt att carpe diem men jag försöker verkligen påminna mig ofta, ofta. Vi har hamnat i en härlig semesterlunk utan stress och måsten, vädret gör att dörrarna står öppna här nästan dygnet runt och nästan alla måltider äts på uteplatsen. Det blir minimalt med disk och tvätt (papptallrikar och värme hjälper till där) och jag skulle vilja konservera de här dagarna för framtida behov :-)

Igår hade vi en härlig "barndag" med en massa goa extraungar som var här och lekte. Så för mig blev det mycket fniss åt härliga kommentarer och lekar, som min vän Jannika säger: barn är humor! Det känns fint att få vara med och skapa fina minnen åt barnen, såna de kan konservera och plocka fram när de blir vuxna och en massa måsten, krav och plikter tynger deras axlar. Som jag själv gör.

Innan vi somnade igår, jag och Filip, kollade vi på en dokumentär om Queen. Jag har väl inte varit nåt megafan men dokumentären var bra och de har gjort en massa bra låtar, främst var det väl Freddie Mercury som stod för det. Han var en person som levde sitt liv i 180 och hade full gas hela tiden och kanske är det så med människor som lever sitt liv i maxfart hela tiden liksom förbrukar sitt liv lite snabbare? Det är som att de har bråttom att hinna med allt under de mycket kortare liv de får. En klasskamrat till mig i min ungdom var lite så - ALLT skulle han göra och aldrig pausa, så otroligt fylld av livsglädje och lust, en människa som gjorde avtryck. Han blev bara 19 år. Det var som att han anade att han hade kort tid på sig att ha roligt.

Nej, nu ska jag ta och fylla på kaffekoppen, fundera på om jag ska ta långprommisen runt dammarna innan värmen kommer på allvar. Det enda som inte är bra med den svängen är dessa j-a döda råttor som rätt vad det är ligger på stigen, farligt nära är jag att kliva på dem också - huuu.... Det hjälper ju inte att det ligger kottar överallt också som också ser ut som döda råttor vid en snabb anblick. Det är ett minne som tyvärr är väldigt hårt konserverat i mitt minne: när jag som liten barfotatjeje råkade kliva på den död råtta. Jag kan ännu känna det där ludna, äckliga under foten och hur jag förtvivlat försökte få bort det *ryyys*. Sickna problem jag har, va... döda råttor, liksom...

Sommarkväll på bron

Efter en dag fylld med bad, kompisar, myggbett, lek, tacomiddag och till och med en liten regnskur avslutades dagen för Oline och Alice med jordgubbar och mjölk på bron. Frida ville till momma och sova hon ;-)



Lite showtime efter gubbarna



Alice visade en "rädd" min - tycker huggtänderna är så fina :-)


Oline blåste såpbubblor åt Cera



Och så kom Kotte och ville ha middag och då vill såklart Mollis också ha av sin kattmat. Alice är mattant :-)


Mina sommarfötter (så fint solbrända, haha), Kotte och rosor. Sommar!


Cera långnäsa :-) Olines favvobild



En härlig kväll.

Vi har haft många såna nu.

Och många kvar hoppas jag.


Just another day in paradise.

Ännu en svettig natt bakom mig, det är nackdelen med sommarvärmen. Sover så oroligt och vaknar alldeles för många gånger för att känna mig utsövd när det är morgon, men jag brukar ta igen det på eftermiddan och så får det bli idag också tror jag. Huvudsaken är att kidsen sover gott och det gör de. Utom Becka då, men är man 18 år så kan det nog vara lite oroligt på nätterna oavsett värme eller inte ;-)

För de små har de senaste dagarna varit fyllda av bad, bad och lite mera bad. Har de inte badat på simskolan så har de badat hemma i poolen. Den poolen har då varit värd varje krona den kostade om vi räknar ut badtiden i den. Inte för att den är så snygg precis men som sagt, den har fyllt sin funktion till max!

Här är badtjejerna i strax innan läggning igår:


Alice hjälper Miranda att stå på händer:


Jag vet inte hur resten av Sverige ser ut vädermässigt idag, men här verkar solen skina ännu en dag. Det är lite soldisigt just nu men varmt, vindstilla och väldigt skönt. Ska gå och släppa ut hönsen strax, de går ute och pickar mask hela långa dagarna, sandbadar och verkar njuta av dagarna de med. Cera sover mest när det är varmt, vi har gått prommis tidigt på morgonen innan det blir supersoligt. Sen har hon sin piggelintid på kvällen, då är det tur vi har en stor äng hon kan rasa av sig på den lilla busan! Får hon för lite att göra samlar hon ihop små skatter som hon försöker gömma på "fina" ställen, igår hade hon tagit Alice cyklop och grävt ner så bara huvudbandet syntes. En nalle försökte hon gräva ner i soffan men lyckades inte så bra :-).

Mollis hittade en lite speciell viloplats, på tältet. Där kommer åtminstone inte Cera åt henne:



Lite simskola, lite vila, lite läsa bok (har börjat på en ny som heter Det mina döttrar bör veta och handlar om en död mammas brev till sina fyra döttrar). Helt okej sätt att leva. Helt okej :-)

Fyra fnissande flickor

Mycket skratt och lite mindre sömn är väl summan av kardemumman sen tältnatten för de fyra, fnissande flickorna. Men de är nöjda och glada ändå idag, det är nog jag som är tröttast av dem och då fick jag ändå sova i min egen säng. Den enda som sov som den lilla gosegris hon är, var såklart Frida. När klockan var halvelva fick jag så lov att väcka henne för då var det snart dags för simskola. "Meeen mamma, jag är så trött, kom å lägg dig du också istället" suckar hon då. Sova i tält var precis hennes grej :-). De övriga tre kommer att få göra kväll extra tidigt ikväll, de börjar redan bli trötta... Fast nu ligger de i poolen och plaskar, de får visst aldrig nog av bad de här ungarna. Innan poolen var det som sagt simskola, idag var det ite många barn där. Lite mulet och så regn i morse skrämde iväg de flesta. Utom oss då, och ett par barn till. Frida är den enda av mina som inte kan simma ännu, och inte gör hon sig nån brådska heller. Nu har hon börjat förhanlda med simfröken: "om du snurrar mig ska jag göra riktiga bentag!". Sicken unge hon är, hon kommer säkert att bli politiker, haha!

Inatt när töserna hade kissetajm vid tre kunde jag inte somna om, utan läste ut boken jag började på igår: Veronica bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Mycket bra.



Den har visst filmatiserats också, har inte sett den och tror inte jag ska göra det heller. Blir ofta så besviken av böcker som blir film, senast var Lyckan, kärleken och meningen med livet, boken var jättebra men filmen inte alls TROTS att Julia Roberts hade huvudrollen och hon är min favvoskådis. Tror inte jag kan komma på en enda gång då filmen varit bättre än boken...

Som tur är har jag några fler böcker på lager, det är ljuuuvligt att läsa det man VILL läsa och inte det man måste! Underbara, underbara sommarlov :-)

Sommarlov

Tältning pågår. Jag önskar jag hade ljudfil ;-)



Vi får väl se hur länge de blir kvar därute...

Svarta hålet?

Hm, känner mig lite sur på blogg.se. Igen. Skrev ett inlägg igår som bara försvann. In i blogg-svart-hålet. Kom ihåg varför jag bytte bloggplats för fyra månader sen. Nu var det inte världens blogginlägg, lite mer jag-hade-rätt-kul-på-hemvändarkvällen-men-det-var-inte-värt-en-dag-i-seghetens-tecken typ. Det är bara att inse att jag inte är tjugor år längre, inte gillar hårdrock, inte tycker om mygg i miljarder och är galet kvällstrött. Att komma hem halvfyra på morgonen tillhör en svunnen tid, haha!

Nåväl, nu är det gjort och nu lär det dröja ett halvsekel innan nästa gång man går ut igen ;-)

Så - nu ska jag posta det här och se om det funkar.

Hemvändardag

Idag har fått använda mig av min nästan bortglömda försäljarbakgrund då vi haft loppis på Ånge camping där det är hemvändardag. Det var riktigt kul, jag kan sakna mitt gamla konsumjobb ibland, det var roligt med alla goa kunder och jag jobbade där i tio år. Vi sålde en massa leksaker, lite smått annat som lampor, köksgrejer, böcker och ett par grästrimrar. Vi var billig på grejerna vilket gjorde att vi fick sälja mycket, och tjejerna tyckte det var jättekul. Både Oline, Alice, Frida och kussen Miranda var hårt engagerade och jobbade hårt.



Det var perfekt väder för loppis, mulet med jättevarmt. Mycket folk, en härlig dag med andra ord!

Och ikväll ska jag visst ut sägs det. Min kära svägerska är nästan lika tjurig som mig, så hon har lyckats övertala mig att hänga med på lite tälthäng på campingen, lyssna på lite livemusic och kanske träffa på några gamla vänner? Ja, det är ungefär en halv livstid sen jag var ut så det kanske är på tiden. Men liiite gruvsamt känns det allt, det är tusan vad bekväm man blir med åren.

Nej, nu är maten strax klar. Vad det blir? Ja, ingen blir väl förvånad när jag skriver grillat, haha!

Flytt på riktigt.

Ja, nu är gossen min och han tös installerade i Sundsvall, tänk att de bor så långt borta nu. Det känns lite konstigt. Jag och Filip har varit med dem idag och burit upp deras grejer (tredje våningen, någon förvånad ;-). Eller JAG har inte burit, jag och Bea packade upp och fixade till så åtminstone köket blev klart. Det är en jättefin lägenhet, köket är så fint, alla golven, stort och ljust är det och en underbar utsikt. Sen ligger det bara några minuter från Birsta köpcenter, inte helt fel. När jag var liten så var jag rätt mycket i Ljustadalen, dit Bea och Rickard flyttat, till och med på samma gata där de bor. Jag hade en kompis som bodde där och jag minns än i dag hur läskigt jag tyckte det var med alla HUS - herregud, jag kom ju från Naggen där det knappt fanns grannar och där stod husen tätt, tätt och såg likadana ut. Men jag lärde mig hitta där till slut och tyckte det var rena rama storstan. Nu hade jag vuxenglasögonen på mig och tyckte det såg ut som ett lagom stort bostadområde, lite pittoreskt med mycket grönt och natur. Jag är helt säker på att de kommer att trivas där, det var ju bara dumt att jag glömde kameran för alla härhemma var så nyfikna på hur det ser ut där. Vi får åka ner till dem när de installerat sig klart, tror vi tar med oss momma också då för hon längtar redan efter dem.

Så nu är vi lite möra, det blir en lugn tv-kväll med högläge för fossingarna. Imorgon ska vi på loppis, barnen ska sälja iväg en massa gamla leksaker, Paula har bakat kakor idag som ska säljas och så har vi tagit en microtusendel från förrådet. Hoppas bara vädret håller sig på mattan så det kommer lite folk, det är hemvändardag i Ånge så kanske kommer man att träffa några gamla vänner!


RSS 2.0