På Beckas begäran!
|
|
|
|||||||
|
|
|
1 kg klyftpotatis (lite tinad) hoppas med fördel över för oss lchf:are!
1 fläskfilé
1 kg kycklingfilé
1 purjolök
10-12 cocktailtomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
15 färska champinjoner
1 fetaost
Marinad
3 dl matolja
3 tsk sambal oelek
4 msk kinesisk soja
1 msk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Kall sås (tillbehör)
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 tsk italiensk salladskrydda
½ pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
Skiva fläskfilén och skär kycklingfilén i större grytbitar och lägg i marinad minst 6 timmar (eller helst kvällen före).
Sätt på ugnen på 225 grader.
Häll ut klyftpotatisen i långpannan (använder du färsk potatis måste du förkoka potatisklyftorna ca 5 min).
Lägg på fläskfilé- och kycklingfilébitarna och slå över resten av marinaden.
Strö över bitar av tomat, paprika, purjolök och champinjoner.
Smula över fetaosten.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter.Som tillbehör kan man ha t ex oliver och jalapeño och kanske ett vitlöksbröd!
Väldigt smaskigt och lättsamt med allt i en form!
