flytt av blogg...


Det MÅSTE inte vara tråkigt att plugga :-).
.



Här, i Björnrike, ska jag och mina c-uppsatskombattanter Johanna och Malin vara resten av veckan och skriva vår uppsats! Här kan vi snacka om att förena nytta med nöje :-)
.

5. dec, 2011




3

2 kommentarer

.

Tjuvarnas jul..


Andra advent. Smaka på det Här i vårt lilla hus har julstämningen varit på topp - snön har dalat, barnen har bakat julgotta och nu är det julkalendern på tv. Årets julkalender - Tjuvarnas Jul - är toppen, ungarna älskar den. Spännande, rolig och med redig julstämning där med. Högsta betyg från barnen Filipsson!



Men. Läste några insändare i Aftonbladet och där var det några föräldrar som ondgjorde sig över att tv nu minsann lärde barn att stjäla. Suck och stön, vad trött jag BLIR . Ska vi börja lägga över fostringsansvaret på tv nu? Räcker det inte med att skola och dagis ska vara de som fostrar barnen - för DET är det många som tycker, kan jag lova. Hur är det med oss föräldrar, egentligen? Var kommer vi in i bilden? Hm, är det inte VI som ska fostra våra egna barn?



Eller..?
.

4. dec, 2011




4

2 kommentarer

.

Finfredag!..


En perfa fredag. Nystädat hus. Massor av värmeljus. Bullbaket till julmarknaden klart. Svenssonmiddag (=tacos, såklart) och nöjda barn som helgar till bolibompa. Kan inte bli så värstans mycket bättre...:-)






.

2. dec, 2011




0

Skriv en kommentar

.

Juholt går också på toa..


Haft en superduperbra träff med handledaren idag, så nu känner jag mig peppad inför skrivandet som stundar till veckan. Utan att ljuga kan jag väl säga att det känts lite trögt med c-uppsatsen, det tar sån tid att få in alla intervjusvar och så har jag gruvat mig för vilka teorier vi ska använda i skrivandet. Men allt kändes som sagt mycket bättre efter träffen idag, det är väl den funktionen en handledare ska fylla . Sen träffade vi lite klassisar också, och det saknar man ju när mesta tiden tillbringas hemma. Uj, hur ska det bli sen då, när skolan är slut? Gruvar mig lite redan, faktiskt...



Annars är jag lite trött, Frida och jag har varit vakna inatt - hon hade något så otäckt och ovälkommet som örvärk och DET är inte lätt att bara ignorera. Tillika är jag själv såklart fortfarande förkyld och det är ju inte direkt uppiggande...Så det blir nog en tidig kväller i kväll, ska se sista avsnittet av Bonde söker fru sen blir det till att skalla bolstret .



Som avslutning på skoldagen mötte jag och Johanna mr. Juholt när han var på väg på skoltoan! Jädrar att jag inte hade kameran redo, inte varje dag det nalkas kändisar på universitetet. Fast han kanske inte hade uppskattat att bli fotad vid toan, vid närmare eftertanke .



Och imorrn är det första december och första luckan i kalendern får öppnas. Kan säga att jag har tre

RSS 2.0