På Beckas begäran!

Här kommer receptet på supergod, enkel, grekisk pytt i panna. Jag har stulit receptet av min kära, gamla vän Maria och sprider det gärna vidare. Ett tips till helgmiddag, kanske? Främst är det riktat till min dotter Rebecka som ville laga den i helgen :-)



 

 

                                                

Grekisk pyttipanna, räcker till 6-8 personer

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                             1 kg klyftpotatis (lite tinad) hoppas med fördel över för oss lchf:are!

1 fläskfilé

1 kg kycklingfilé

1 purjolök

10-12 cocktailtomater

1 röd paprika

1 gul paprika

1 orange paprika

15 färska champinjoner

1 fetaost

 

Marinad

3 dl matolja

3 tsk sambal oelek

4 msk kinesisk soja

  1 msk ingefära

3 pressade vitlöksklyftor

Salt

Peppar

 

Kall sås (tillbehör)

5 dl creme fraiche

4 msk majonnäs

2 tsk italiensk salladskrydda

½ pressad citron

2 pressade vitlöksklyftor



Skiva fläskfilén och skär kycklingfilén i större grytbitar och lägg i marinad minst 6 timmar (eller helst kvällen före).

Sätt på ugnen på 225 grader.

Häll ut klyftpotatisen i långpannan (använder du färsk potatis måste du förkoka potatisklyftorna ca 5 min).

Lägg på fläskfilé- och kycklingfilébitarna och slå över resten av marinaden.

Strö över bitar av tomat, paprika, purjolök och champinjoner.

Smula över fetaosten.

Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Som tillbehör kan man ha t ex oliver och jalapeño och kanske ett vitlöksbröd!

Väldigt smaskigt och lättsamt med allt i en form! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0