Arbetssmitare... 2011-06-25

2011-06-25

Vi har minst två i detta huset som inte sköter sitt jobb som de ska. I morse när jag låg och mornade mig, lite seg efter midsommarfirande in på sena natta, kom Oline och Alice instörtande och slängde sig i sängen: "mamma, det är en rååååtta i källarn!!!". I källarn har vi filmrum, datahörnan och tvättstugan, så det är inte en sån där källare där det kan få finnas (?) råttor, speciellt inte om det finns två katter i huset kan man tycka! Och var befann sig då dessa två matvrak? Jo, en i soffan sovandes till bolibompa, en på bänken i köket ätandes torrfoder. När jag försökte förklara för dem, enskilt, tittade de på mig med halvslutna ögon och Tiger till och med gäspade! Mollis tyckte nog jag blev för omständigt så hon skuttade ner från bänke och gick UT. Inte ner till källaren, utan ut. Så råttan-språttan har det säkert förträffligt där nere i källaren, men så fort jag får tag i nån av Mollis eller Tiger ska jag bära ner dem och de kommer inte därifrån förrän de gjort rätt för sig, så de så!

Vi firade i alla fall midsommar ordentligt igår, först åkte vi till Kälen på medeltidsmarknad, vi tog med oss momma också och svärisarna, Mona och barnen hängde också med. En jättefin marknad, inga plastleksaker eller "krafs"-grejer utan hantverk och hembakt. Jag köpte mig en jättefin väska gjord av örngott, det blev hemgjorda polkagrisar, munkar och tunnbröd, vi fick se en fakir som både slukade och sprutade eld och roade stora och små men vi stannade inte och såg tornerspelen. Såklart dansade vi runt stången. Eller vi och vi, jag och Frida blev det. Och som det regnade under dansandet, så svenskt det kunde bli. Men under den evighetslånga "så gå vi runt kring ett enebärssnår" (måste vara den tråkigaste ringdanssången som finns...) så slutade det regna och solen kom - rena rama soldansen alltså :-). Sen stannade solen kvar och det blev riktigt varmt, så vi köpte oss en varsin strömmingsmacka och fikade innan vi for hem. Momma var glad att hon följt med, hon träffade flera gamla Naggenbor som hon fick skvallra och dela lite gamla minnen med.

 

Många var med och dansade trots regnet

 

Såklart var Cera med oss, ett perfekt tillfälle att träna lite socialisering. Vilket hon verkligen inte hade några problem med, hennes störsa problem var att hon inte fick hälsa och leka med alla hon såg. Men det är ju också en bra träning :-)

 

När vi kom hem började Filip genast fixa med maten. Som alla andra, nästan iallafall, skulle det grillas för fulla muggar. Bea och Rickard kom ner och i sedvanlig ordning skulle såklart småtjejerna brottas med Rickard och igår höll de till på studsmattan. Brottningsleken blev så våldsam att Alice ena framtand rök, det lustiga var att det var den som var minst lös av dem så nu hänger den som verkligen ÄR lös väldigt lös :-). Här är hon tandlös, blodig och glad!

 

Efter den supergoda maten (grillad fläskfilé, kotlett, svamp, paprika, halloumi, majskolvar, flera olika såser. pommes till kidsen och tyvärr en helt oätlig potatisgratäng - en sån där färdig historia som smakade urk) blev det en supergod efterrätt som Paula gjort: vit chokladmousse med rabarberkompott, det var värt varenda kolis kan jag lova! En helt perfekt midsommarmiddag som krävde lite fysisk rörelse om vi inte skulle bli helt avdomnade. Så vi spelade kubb - tjejerna mot killarna. Ja förutom Frida så dom självklart skulle vara med grabbgänget. Alla förstår väl hur det gick? Tjejerna vann såklart!

Här är nästan hela kill-laget i stilstudie

Oline samlar ihop kastpinnarna

 

Bea och Lillan bekantar sig, Bea är lite rädd för vår jättekanin. Men jag tror de börjar odla en vänskap :-)

 

Spelandet ute förbyttes sen till spelande inne, Rickard var väldigt angelägen om att lära sin gamla mor (moi) att spela texas holdem. Fast det var nog Paulas idé från början, här gör hon i ordning

 

Tja, jag gick ut hårt och vann massor med marker första omgången, men sen dalade både mitt intresse och min tur så jag förpassades till att bli dj och det var mycket roligare! En massa gamla godingar från 80-talet, mest Brucan tror jag det blev. Tänk att få åka och se honom live nångång, det vore verkligen nåt det!

Så vi hade en helt perfa midsommar, vi saknade såklart Becka som fortfarande är i Götet och roar sig. Hoppas jag. Sen ska hon bara hem och packa om för Peace and love i Borlänge, kan tänka mig att när hon kommer hem därifrån så kommer hon att behöva rätt mycket vila ;-)

Idag verkar det bli en rätt ruggig dag, som gjord för äkta midsommardagsslappande, lite spel, tv, läsning och restätande! Och se till att de arbetsskygga katterna gör sitt jobb ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0